Go back Ervaringen

Michel en Annemarie

Na jaren op vakantie in Frankrijk te zijn geweest, kwamen we een keer terecht in de Limousin. Wat een rust en wat een prachtige omgeving. We werden gelijk verliefd op de streek met zijn bossen, heuvels en meren. Tijdens onze uitstapjes zagen we regelmatig huisjes te koop staan, en we vroegen ons af of dat ook voor ons iets zou zijn, een huisje in Frankrijk.

Maar dan zie je ook gelijk beren op de weg. Hoe ga je dat doen, met de aankoop etc? En niet te vergeten de taal. En ga je het verhuren, en hoe ga je dat dan regelen? Thuis (zoals iedereen dat doet) op internet op verschillende sites gekeken. Er stond genoeg te koop, maar we wilden niet al te veel klussen, dus het huisje moest instapklaar zijn. Je ziet zoveel leuke huizen voorbij komen, dat je bijna alles aanklikt als favoriet. Dan ga je zoeken binnen een bepaald budget en vallen er weer veel af. 

Het jaar daarop in onze vakantie ( weer Limousin natuurlijk😀) weer rond gekeken, en op een regenachtige dag gewoon bij een Franse makelaar binnen gestapt.. we hebben een paar bezichtigingen gedaan, maar de huisjes waren toch niet wat wij zochten. Weer thuis op het internet en toen kwamen we 2ehuisinfrankrijk tegen. Dáár stonden ook leuke huizen op! En een Nederlandse makelaar! Ons oog viel al snel op “het verborgen huisje”. Dát wilden we graag bekijken. In Nederland een bezichtingingsafspraak gemaakt. We konden bijna niet wachten tot het zover was, maar moesten eerst nog werken. En zou het in die tussentijd verkocht zijn dan hadden we pech. Dus ook nog gekeken voor een ander huisje.

Tijdens onze vakantie in 2018 zijn we met Inge gaan kijken. Wat een mooi plekje! We hebben nog 2 andere huizen bekeken, maar bleven maar aan “het verborgen huisje” denken. Met  Inge zijn we later nog een keer gaan kijken. En toen was het zo beslist. We gaan ervoor! 

We konden overeen komen met de eigenaar en toen ging het allemaal heel snel. Nog in diezelfde vakantie het voorlopig koopcontract getekend. We hebben met Inge uren op het kantoor gezeten om alles door te nemen. Maar niks was te veel. We konden met al onze vragen bij haar terecht. En kwam het niet uit! Dan belde zij ons terug. Ook toen we al lang en breed terug waren in Nederland was er veel bel en mailcontact.

Drie maanden later zijn we terug gegaan om bij de notaris de akte te tekenen en waren wij officieel eigenaar! Uiteraard is Inge toen ook meegeweest. Ze heeft ons geholpen met alles overzetten van elektriciteit en verzekering . Ook daar weer met alle geduld onze vragen over beantwoord.

Zelfs 4 maanden na aankoop toen het even mis ging met EDF en het voor ons niet meer duidelijk was, konden we bij Inge terecht en werd het meteen geregeld. Nou als dat geen service is!! 👍🏻😃

Dus wij raden iedereen aan die een huis in de Limousin zoekt om op 2ehuisinfrankrijk te kijken. Samen met Inge en de rest van het team, vind je vast ook je droomhuis.

Any questions or plan a (online)viewing?

This is also possible via WhatsApp or email

Jeu-de-boules toernooi
Traditiegetrouw wordt elk jaar op 1 augustus de sfeer van de typische Franse dorpspleintjes geëvenaard tijdens het jaarlijkse pétanque toernooi voor alle kopers die in de loop der jaren een 2e huis in Frankrijk via ons gekocht hebben. In teams van drie wordt gestreden om de eer als winnaar te eindigen bij dit bekende spel. Voor de kopers van het eerste uur is het inmiddels een soort re…
 
Artikel Volkskrant
De beperkende maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus in te dammen, verplichten ons om inventief te zijn. Dankzij onze 360 graden filmpjes van de woningen en de mogelijkheden die bijvoorbeeld Skype biedt konden wij snel op de nieuwe situatie inspelen. Tijdens de "lockdown" hebben wij een nieuwe manier van bezichtigen geintroduceerd die ook nu er weer vrij gereisd mag worden heel ha…
 
Na een jarenlange zoektocht naar een perfect vakantiehuis in Frankrijk, troffen wij op de site '2e huis in Frankrijk' ons droomhuisje aan. Een spannende tijd brak aan ga je serieus kopen en heb je voldoende kennis om dat allemaal te gaan regelen in Frankrijk? Die twijfel was achteraf niet nodig. Wij troffen een huis, dat voldeed aan alle verwachtingen en een makelaar die alles geweldig voor ons he…